Katsastustarkistus ja määräaikaiskatsastus

Katsastuspalvelumme on sinulle helppo ja edullinen tapa säästää aikaa, vaivaa sekä rahaa - vältyt katsastusasemalla jonottamiselta ja katsastus onnistuu ilman yllätyksiä tai uusintakäyntiä.

Tuot vain autosi meille ja ajat katsastetulla autolla pois, helppoa. Katsastuspalveluun kuuluu:

1. Teemme katsastustarkistuksen ennen katsastukseen viemistä
2. Teemme katsastuksessa vaadittavat mittaukset
3. Varaamme katsastusajan ja käytämme auton katsastuksessa
4. Suoritamme katsastusmaksun ja huolehdimme katsastusasiakirjoista

Jos autossasi ilmenee katsastustarkastuksessa korjattavaa, saat niistä tiedon etukäteen kustannusarvioineen ja voit sopia korjauksesta kanssamme ennen katsastusasemalla käyntiä.

Katsastustarkastuksella turvallisin mielin vuosikatsastukseen

Katsastustarkastus antaa huolettomuutta ajoneuvon vuosikatsastukseen. Katsastustarkastuksessa tarkastetaan auton kunto, liikenneturvallisuus ja varmistetaan, että ajoneuvo ei aiheuta ympäristöhaittoja esim. öljyvuotoja.

Katsastustarkastuksesta saat tietoosi mahdolliset huomautukset auton teknisessä kunnossa ennen katsastusta. Mahdolliset auton korjaus- ja huoltotarpeet pystyt kätevästi hoitaa meillä joko katsastustarkastuksen yhteydessä tai erillisellä ajanvarauksella!

Katsastustarkastuksessa suoritetaan samat tarkastukset kuin auton varsinaisessa määräaikaiskatsastuksessa

Katsastustarkastuksessa käydään läpi ne auton kohdat jotka katsastusasemallakin tutkitaan.

Auton akselisto, jousitus ja iskunvaimennus tarkastetaan, renkaiden ja vanteiden kunto varmistetaan ja jarrut testataan. Auton alustan kotelot ja pohjalevy, runko, akseliston kiinnityspalkit, suojarakenteet ja kori käydään läpi ja mahdolliset öljyvuodot kirjataan. Pakoputkisto ja polttonestesäiliö tarkastetaan.

Ohjauslaitteet ja voimansiirto käydään läpi, samoin kuin auton turvavyöt ja -varusteet. Valojen ja vilkkujen toiminnan tarkastus on olennainen osa katsastustarkastusta, mutta tarkastuksessa huomioidaan myös muut auton laitteet ja varusteet. Koeajon yhteydessä testataan tuulilasin ja puhdistuslaitteet, peilit ja ajoneuvon hallintalaitteet. Lisäksi varmistetaan auton rekisterimerkinnät.

Katsastustarkastus testaa auton kunnon

Kolme ensimmäistä vuotta ovat yksityiskäytössä olevalle henkilöautolle katsastusvapaita vuosia. Ensimmäinen kerta kun auto pitää viedä katsastukseen on kolmen vuoden päästä käyttöönottopäivästä. Ensikatsastuksesta seuraava katsastus on kahden vuoden päästä. viisi vuotta tai vanhemmat autot on katsastettava vuosittain.

Katsastustarkastuksessa käyttämällä ennen varsinaiseen määräaikaiskatsastukseen viemistä vältyt ajoneuvotietojärjestelmään kirjautuvilta korjauskehotuksilta, jotka pahimmassa tapauksessa keskeyttävät matkan teon. Katsastustarkastus antaa myös kattavan tiedon autosi kunnosta.

Katsastustarkastuksen yhteydessä suoritamme tarvittaessa myös muut autohuoltotyöt, kuten ilmastointihuollon, öljynvaihdon, tai vaikka renkaiden vaihdon!

Bensa-auto 89€

Dieselauto 99€